Referenties

Home » Referenties

Referenties Cullinan Coaching

De vinger op de zere plek

Hetty: ‘de vinger op de zere plek’, waardoor ik mij met sprongen heb kunnen ontwikkelen. Ik voelde me zeer veilig en ik vond je ontzettend betrokken en heel vakkundig, ik wil je graag bedanken.

Heb meer aan de gesprekken met jóu gehad dan met menigeen in de organisatie. Daar ben ik heel blij mee en dat zeg ik ook anderen.

Dhr. D.

 

Mind the gap

Na drie botbreuken binnen 5 jaar, besloot ik me te laten coachen door Hetty. Door de coaching ben ik me beter bewust geworden van mijn talenten, zowel mijn sterke als mijn minder sterke kanten. In mijn werkzaamheden hou ik er sindsdien rekening mee. Zo ga ik functies waarin ik leiding moet geven nu uit de weg, maar daarnaast sta ik nog meer open voor opdrachten waar ik mijn sterke talenten kan inzetten.

In zo’n functie, zoals recent als dagvoorzitter op een congres, ervaar ik zowel plezier en voldoening als ook meer zelfvertrouwen omdat ik er door de coaching nog meer op vertrouw dat ik er goed in ben. Dat maakt me een gelukkiger mens dat meer aandacht kan geven aan waar mijn passie ligt. Het belangrijkste voor mijn dagelijks leven is overigens de analyse van Hetty van mijn “blinde vlek” en mijn “compensatiegedrag”. Zo zette ik mijn sterke talenten in ter compensatie van mijn blinde vlek. En bleek mijn doorbraaktalent ten grondslag te liggen aan mijn “breektalent”…

Ik heb inzicht gekregen in waar ik in het dagelijks leven op moet letten zodat ik beter voor mezelf zorg. Als ik nu weer in de buurt kom van mijn “blinde vlek” ofwel mijn valkuil, gaat er een alarmbelletje rinkelen die me vertelt: “Mind the gap…!” Ik zal het belletje wel moeten blijven onderhouden maar ben erg blij met dit inzicht.

Brenda O.

Universitaire studie Geneeskunde

De Jane evaluatie heeft mij de zekerheid gegeven in veel opzichten dat ik gewoon hiervoor moest gaan. In mijn reflecties die ik voor mijn studie Geneeskunde moet schrijven gebruik ik regelmatig de kennis over mezelf die ik heb opgedaan bij de Jane evaluatie.

Mw. E.A. van Dijk

In company training: omgaan met weerstand(en) & feedback

Ik ben diverse keren met Hetty in gesprek geweest over uiteenlopende kwesties. Iedere keer kwam Hetty bij mij over als een open, neutrale gesprekspartner. Oordeelloos en vooral mijzelf aanzetten tot nadenken. Een veilig gespreksklimaat! Ik heb altijd het gevoel dat Hetty goed luistert naar wat ik zeg en daar ook goed over nadenkt voordat ze inhoudelijk daarop reageert. Dit geeft het gevoel dat datgene wat ik zeg ook serieus genomen wordt.

Onlangs heb ik van Hetty een training gehad over omgaan met weerstand in zorgbegeleidingsgesprekken. Tijdens deze training werd de kwetsbaarheid van de seniorverpleegkundige op treffende wijze blootgesteld. Vooral werd duidelijk hoe snel je in de valkuil kunt trappen door de wijze van formulering van mijn feedback waardoor de ander tegelijkertijd ook een waardeoordeel mee krijgt. Hetty heeft duidelijke tools meegegeven en mij geleerd om op een andere manier de feedback te formuleren om het maximale rendement daaruit te kunnen halen.

Aldert Verboom

Hetty is in staat geweest om de betrokkenen mee te nemen op ontdekkingsreis naar zichzelf

Van Hetty de training feedback gekregen. Hetty is een gedreven en enthousiast persoon die graag resultaten wil behalen door het leveren van maatwerk en kwaliteit. Samenwerken, inspireren, enthousiasmeren en oog voor de mens zijn daarbij voor haar sleutelwoorden. De scholing was voor mij een welkome aanvulling op de bestaande technieken welke ik als seniorverpleegkundige in mijn zorgevaluatie gesprekken toepas. Hetty is in staat geweest om de betrokkenen mee te nemen op ontdekkingsreis naar zichzelf. Door de geleverde input tijdens oefengesprekken te spiegelen aan de persoon kwam dit duidelijk naar voren. Daarbij was er een goede motivatie van de resultaten uit deze gesprekken.

Willo Kraak (via LinkedIn)

In company training: omgaan met weerstand(en) & feedback

Een praktische training in het omgaan met weerstand in professionele gesprekken waarbij handige tools, tips en tricks worden aangereikt om zodoende het gewenste gedrag te bewerkstelligen. Onmisbaar voor eenieder die in de dagelijkse praktijk betrokken is bij human relations!

Jeroen van Rijswijk

In company training: omgaan met weerstand(en) & feedback

Mijn ervaring is dat ik mee heb gedaan aan een training die mij nieuwe inzichten heeft gegeven in het geven (en ontvangen) van feedback. De training is gericht op de dagelijkse realiteit en de aangeleerde methode is voor mij toepasbaar. Kortom: een training die ik zou aanraden voor iedereen die op  regelmatige basis feedback moet geven.

I.V.

JANE® Talenten- en Gaventest: inzicht in mijn talenten

De JANE® Talenten- en Gaventest heeft mij op een heldere wijze inzicht gegeven in mijn talenten. Hiermee kan ik gerichter solliciteren naar voor mij geschikte functies.

M. Venema

In company feedback training: ik zou graag verder willen met deze materie

Recent een korte training gehad van Hetty. In mijn rol als seniorverpleegkundige bij een ambulancedienst is het mijn taak om met ambulanceverpleegkundigen ritten en de gegeven zorg te evalueren.
Hetty prikkelde me met oefeningen om feedback te geven volgens gestructureerde manieren.
Ondanks dat het slechts een middag was, wist Hetty tools aan te reiken waar we direct in de zorgevaluatie wat mee kunnen. Ik zou graag verder willen met deze materie.

M. van der Wilt

In company feedback training: leuke training en mag zeker een vervolg hebben!

Bij aanvang van de training had ik nog wat moeite met het aangeboden systeem: Feedback in 5 stappen. Vanuit mijn eerder aangeleerde systematiek om informatie terug te koppelen naar mijn gesprekspartner leek het moeilijk om de vertaling te maken naar de 5 stappen welke in deze training aangeleerd zijn. Tijdens het trainen kwam er bij mij de bewustwording van de kracht om op deze wijze het gesprek in te gaan.
Het leverde mij op: inmiddels heb ik in de praktijk de 5 stappen toegepast en dat als positief middel ervaren om gezamenlijk tot suggesties voor verbeteren te komen.
Kanttekening is wel dat de gesprekspartner mijn waarneming en gevoel daarbij moet herkennen. Als dat niet het geval is, zijn in mijn beleving andere technieken noodzakelijk om tot verbetering te komen. Wellicht dat oplossingen in de komende training ter sprake komt. Leuke training en mag zeker een vervolg hebben!

W.Kraak, RAVU seniorverpleegkundige Ambulance/AZM Oost1

Verhelderend, confronterend, verdiepend, uitdagend, én professioneel

Zo heb ik het Jane talentassessment – uitgevoerd en begeleid door Hetty – ervaren!

Ik kreeg een spiegel voorgehouden en herkende mijzelf daarin, maar zag ook zaken die best wel confronterend zijn voor me en waarin ik vaak vastloop: zoals mijn blinde vlek en mijn compensatietalent. Nu ik dit weet is het voor mij de uitdaging om me dit te gaan eigenen, en daaraan te gaan werken waardoor ik de talenten van mijzelf en anderen beter ga benutten! Dat is mij duidelijk geworden door een helder en kortdurend assessment, daarop volgend een krachtig interview door Hetty en daarna een heldere uitleg van het resultaat door haar.

Er wordt gewerkt in een rustige, professionele, maar vooral ook prettige setting en het rapport is duidelijk en overzichtelijk gedocumenteerd. Hetty straalt in alles rust uit, heeft en geeft vertrouwen, stelt duidelijke en verdiepende vragen en is heel betrokken. Ik heb dit traject en de begeleiding door Hetty als zeer prettig ervaren!

Dankjewel hiervoor!

J. W.

Als je doet wat bij je past, krijg je energie

Ik heb in maart het talenten assessment gedaan bij Hetty. Wat ik prettig en ook bijzonder interessant vind, is dat het om een relatief korte test gaat (45 minuten). Je zit niet ellenlang een vragenlijst in te vullen. En daaruit halen ze dan zoveel informatie over talenten, geweldig!

Het was voor mij echt een cadeau om te doen en te horen welke talenten ik heb, hoe ik die precies kan zien en ze kan gebruiken.
Een aantal talenten komt vertrouwd over, andere zijn nieuw en dus ook verrassend en verwonderend. Oh wauw… heb ik dat ook in mij?

Het is niet dat ik nu meteen van baan switch. Het is voor mij een mooi nieuw begin van een pad dat ik nog niet ken en waarvan ik niet weet waar het heen gaat, maar met vertrouwen dat ik op mijn bestemming kom. Bestemming qua ontwikkeling van mijn talenten en op den duur een andere baan waarin ik al mijn talenten kan benutten zodat mijn werk mijn hobby wordt. Want ik weet zeker dat als je doet wat bij je past en als het klopt en echt is: dan krijg je energie van wat je doet in plaats van dat het energie kost.

Hetty vind ik een zeer veilige, rustige, enthousiaste en kundige vrouw. Heel mooi om te zien dat het zo klopt wat zij doet, zij staat voor deze methode en kan het goed uitleggen. Ze heeft geduld om uitleg te geven.

Bedankt en ik laat het weten als ik gevonden heb wat ik zoek.

Astrid

Dank je wel voor je fijne wijze van coachen, de rust en het vertrouwen in mij als persoon!

Ik heb met Hetty op een fijne wijze een coachtraject doorlopen. Het heeft mij enorm geholpen om te kijken naar mijzelf. Hierdoor heb ik een aantal keuzes kunnen maken en ben ik anders tegen zaken aan gaan kijken. Dit maakt dat ik makkelijker dingen kan hanteren, omdat ik er op een andere manier naar kijk.

Ik ben in mijn kracht gezet en het coachen door Hetty heeft mijn bewustzijn vergroot. Hierdoor heeft zij mij geholpen om zelf antwoorden en mogelijkheden te vinden naar aanleiding van mijn vraag.

G.M.J. van D.

Cullinan Coaching: een zeer positieve ervaring

Een coachingstraject, dat was nu eens verfrissende ervaring! Nooit geweten dat je zo professioneel begeleid kunt worden bij het doornemen van alles waar je normaal gesproken niet bij stilstaat, maar wat ondertussen wel je leven en functioneren beïnvloedt. Je gunt het eigenlijk iedereen om dit mee te maken. Vastgeroeste gewoonten die vanzelfsprekend lijken eens vanuit een ander perspectief bekijken en dan zelf de conclusie mogen én kunnen trekken dat er meerdere, vaak prettigere en makkelijkere, wegen naar Rome leiden. Het was een openbaring om dit met behulp van coaching te ontdekken.

Dat je daarbij begeleid wordt zonder iets opgedrongen te krijgen of ‘foutmeldingen’ te incasseren voelde niet alleen prettig, maar ook veilig. Kortom: een effectieve en heel persoonlijke manier om de routeplanner voor je leven en je werk te voorzien van een op maat gemaakte update, een aanrader dus!

R.A.
(naar aanleiding van de ervaring met een door Cullinan Coaching, op maat aangeboden, persoonlijk coachingstraject)