Cullinan, de naam en het logo

Home » Cullinan, de naam en het logo

Cullinan, de naam en het logo

De naam Cullinan Coaching is niet zomaar gekozen. De Cullinan is de grootste ongeslepen diamant die ooit is gevonden. Voordat de steen werd geslepen, heeft de slijper de steen dagenlang telkens weer vanuit een andere hoek bekeken. Zo wist hij hoe hij te werk moest gaan om het meest glansrijke resultaat te bereiken. Uiteindelijk werden de diamanten van de Cullinan verwerkt in de Britse kroonjuwelen.

Cullinan Coaching gaat op een dergelijke manier te werk. Dit zien we in het logo terug. In het beeldmerk zien we twee gestileerde ongeslepen stenen. Ze zijn nog ruw van buiten. De vorm is niet geheel strak, er steekt hier en daar wat uit. Toch is er al wel wat glans te zien. Dit verwijst naar het resultaat van het traject en laat ook reflectie zien.

De binnenkant van de vormen is open, daar komt de kracht vandaan. De inhoud is kostbaar en wordt beschermd. Aan de buitenkant zien we diverse vormen en kleuren die door elkaar lopen. Deze vormen en kleuren hangen toch op een bepaalde manier samen. Cullinan Coaching bekijkt alle facetten en adviseert en coacht bij het slijpen en polijsten.

De stenen staan op een dynamische manier naast elkaar. Er is immers een ontwikkeling gaande, er is geen sprake van stilstand. In de naam zien we tweemaal een ‘l’. De tweede ‘l’ is gespiegeld. Dit verwijst naar een methode die Cullinan regelmatig hanteert: het spiegelen. Samen vormen deze twee letters een stevige basis voor de stenen. Cullinan Coaching ondersteunt de coachees.

In de huisstijl zien we nog meer van deze ruwe stenen terug. Uit de Cullinan zijn ook meerdere diamanten voortgekomen. Zo wil Cullinan Coaching al haar coachees laten stralen.

De huisstijl is verder rustig en eenvoudig gehouden. Dit laat een bepaalde zakelijkheid zien. In het kleurgebruik zien we warmte, Cullinan werkt immers met mensen die een persoonlijke ontwikkeling doormaken. Rood staat voor deze warmte, maar ook voor kracht, vitaliteit en passie. De glans wordt in lichtblauw weergegeven. Blauw is de kleur van kalmte, comfort en rust. Het kalmeert en verzacht stress en pijn. Daarnaast zien we een grijze kleur. Deze kleur toont het zakelijke en neutrale aspect.

De gebruikte letter is de ‘Kefa’. Deze letter heeft door de ‘schreven’ (de ‘pootjes’ aan de letters) een ietwat klassieke uitstraling.

StudioFrisk.nl